W dniu 28 sierpnia osoby, które odwiedziły nasze Centrum mogły wysłuchać wykładu dra Łukasza Bajdy pt. „Bieszczady wielokulturowe”. Następnie wszyscy zgromadzeni wzięli udział w warsztatach kulinarnych pod hasłem „Kuchnia bieszczadzka – dziedzictwo wielu kultur”. Przedmiotem warsztatów prowadzonych przez pana Bogumiła Bajdę, kucharza zatrudnionego w jednym z rzeszowskich czterogwiazdkowych hoteli było danie z pstrąga. Uczestnicy mogli zarówno spróbować swoich umiejętności kulinarnych, ale również wysłuchać wielu anegdot i porad wygłaszanych przez prowadzącego zajęcia. Wykład i warsztaty zorganizowała Fundacja Misji Obywatelskiej oraz „Uniwersytet Ludowy – o tradycji i o przyszłości” we współpracy z Bieszczadzkim Centrum Dziedzictwa Kulturowego „Fanto” w Ustrzykach Dolnych.
![warsztaty kulinarne w BCDK](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-1-rotated.jpg)
![warsztaty kulinarne w BCDK](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-2.jpg)
![warsztaty kulinarne w BCDK](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-3.jpg)
![warsztaty kulinarne w BCDK](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-4.jpg)
![warsztaty kulinarne FANTO](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-5.jpg)
![warsztaty kulinarne FANTO](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-6.jpg)
![warsztaty kulinarne FANTO](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-7.jpg)
![warsztaty kulinarne FANTO](https://bcdk.pl/wp-content/uploads/2024/08/Warsztaty-kulinarne-FANTO-BCDK-8.jpg)